Instagram

Inspiration

Mereu tanarul si ferice … Loafer

November 22, 2011

Loaf – to pass time at leisure; idle.

Penny loaferul modern sau plimbaretul cu banut ( traducere literala) si-a facut aparitia in anii ’30. Desi cunoste o mare popularitate in SUA originea lui este europeana mai précis  norvegiana. Si anume isi trage radacinile din incaltamintea fermerilor norvegieni., o incaltaminte care putea fi usor incaltata – descaltata. Un pic de popularizare prin intermediul Esquire si atentia a fost captata. Spaulding company a inceput sa produca un fel de incaltaminte ce amintea de incaltamintea fermierilor. Nu trece mult si John Brass produce un tip de pantof numit Weejun (derivatie a termenului “Norvegian”). 

Bass weejun

Distinctiv pentru acest tip de pantof este bareta transversala. In acea bareta ciudata se puteau pune banuti sau monede mici.  Acest lucru convenea de minune tinerilor care puneau o fisa pentru telefoane pentru a o avea atunci cand nu mai aveau un pol in buzunare.
Din anii ‘60 incoace loaferii se poarta fara ciorapi iar apoi loaferul devin un pantof icon “preppy” purtati chiar la costum.  O serie de actori de la Hollywood ii gasesc atragatori si ii popularizeaza ca apoi Michael Jackson sa ii duca si mai mult pe culmile celebritatii.

tip Michael Jackson
James Deam
 Miami Vice


Mai trebuie spus ca popularitatea in randul tinerilor le-a fost adusa de comoditate purtarii, loaferii neavand sireturi, precum  si de originalitate. Erau in aceea vreme cei mai “cool” pantofi. Putem afirma ca au fost adidasii anilor ’50-’60 fiind preferati atat de fete cat si de baieti.

In prezent loaferul poate fi purtat atat la blugi cat si la costum intrand chiar in tinutele business. Guci ii da o noua identitate prin aplicatia metalica din fata (personal nu imi plac loaferii Guci)

Loafer tip Gucci

  Exista loaferi din box, piele intoarsa, cordovan, panza, pana si cauciuc. Exista modele anglo-saxone si modele italiene mai “sleek”. Cum s-ar zice “de toate pentru toti.

swims
swims

In orice caz loaferul a trecut proba timpului devenit de la o incaltaminte ciudata si funky un adevarat clasic in viata. Acestea fiind spuse la primavera incercati un loafer. Nu o sa regretati.


    Leave a Reply

    downloadfilmterbaru.xyz nomortogel.xyz malayporntube.xyz