Instagram

Press

Cum se îngrijeşte un pantof

February 29, 2012

bewhere

Talpa este elementul consumabil. Ea ajunge să se tocească şi necesită înlocuire, spune Mircea Cioponea, Claymoor. Având în vedere că la pantofii „adevăraţi” talpa este cusută, înlocuirea cu una nouă este un proces facil.

Pentru îngrijirea pielii, prima dată trebuie să vedem ce fel de piele a fost folosită. Majoritatea pantofilor sunt făcuţi din piele de vacă, denumită box (după Joseph Box). Pentru îngrijirea regulată este nevoie de: cremă de pantofi la cutie (nu se vor folosi cremele lichide sau cele pe bază de silicon), un tricou de bumbac vechi sau o perie mică rotundă pentru aplicat crema, o perie mică sau pentru spaţiile înguste (sau o periuţă de dinţi soft), o perie mare de dat lustrul (preferabil din păr de cal) şi, opţional, mănuşi de cauciuc.

Se scot şireturile şi se pune pantoful pe şan. Se şterge de praf sau se curăţă cu săpun de piele. Se înfăşoară tricoul de bumbac pe index şi pe degetul mijlociu, se ia puţină cremă şi se aplică pe piele cu mişcări circulare apăsând uşor. Se lasă crema să intre în piele aproximativ 20 de minute. Lustrul se dă cu peria mare de cal. Acum pantoful trebuie să arate curat şi pielea să strălucească.

 

Pentru un lustru oglindă se foloseşte crema wax. Într-un capac de cremă veche se pune apă (de preferinţă distilată). Înfăşuraţi tricoul pe degete, luaţi puţină cremă wax, puneţi o picătură de apă pe piele şi frecaţi cu crema nici prea apăsat, dar totuşi ferm. Evitaţi zonele de flexiune ale pantofului. Procesul se repetă timp de 1,5-2 ore, aşa încât răbdarea este un „must”. În final, se poate şterge cu un ciorap din nylon pentru lustru şi eliminarea finală a impurităţilor. Odată procesul terminat, se lasă pantoful să se „liniştească” o zi, apoi se aplică un nou strat de wax.

Periile se găsesc la magazinele de încălţăminte, magazinele de bricolaj, pe site-ul www.accessoires-chaussures.com sau pe www.valmour.fr, de unde se poate comanda tot ce ţine de îngrijirea pantofilor de la diverse branduri şi, inclusiv, vârful de lance în domeniu, gama de creme Medaille D’Or.

În final, trei reguli de aur:

1. Nu purtaţi pantoful două zile consecutive (pielea trebuie să elimine transpiraţia piciorului).

2. Puneţi imediat după purtare pantoful pe şanuri (de preferinţă şanuri de cedru nelăcuit pentru absorbţie maximă).

3. Lustruiţi pantoful la 5-6 purtări şi observaţi când talpa este deteriorată pentru a o înlocui.

 

Citeste articolul pe bewhere.ro

    Leave a Reply

    downloadfilmterbaru.xyz nomortogel.xyz malayporntube.xyz