Instagram

Interviews

Gian Luca Bocache (Bocache & Salvucci)

February 11, 2013
gdbfd
Gian Luca Bocache  spuneti-mi pe scurt cum s-a nascut brandul Bocache&Salvucci?
Afacerea  s-a nascut din pasiunea noastra comuna pentru manufacturarea pantofilor. Am pus bazele B&S cu 15 ani in urma dupa o lunga perioada in care am experimentat tehnica shoemakingului si am lucrat cu materiale de cea mai buna calitate. Toate acestea ne diferentiaza in prezent  pe piata produselor de lux.
 dbsdf (1)
Cum functioneaza parteneriatul cu Dl. Salvucci?
Bocache&Salvucci s-a nascut din impletirea de ideilor amandurora.  Bocache&Salvucci nu poate exista fara unul din noi. Ambii suntem indispensabili succesului Bocache&Salvucci.
 bsvdsfv
Cum va definiti ca designer? Ce va influenteaza?
Pantofii nostrii s-au nascut din cautarile continue in domeniul stilului masculin  Pe langa aceasta cautare stilistica perpetua, calatoriile in strainantate si contactul cu alte culturi si stiluri a adus influente importante in desigul nostru, pastrand insa eleganta si sobrietatea care ne caracterizeaza.
 bsfvd
Ce materiale utilizati in producerea pantofilor?
Facem pantofi din toate tipurile de piele : clasicul calf, piei exotice, cum ar fi alligator sau strut, cordovan sau porc. Alegerea este insa a clientului in functie de nevoie lui, de confort, stil si mai ales personalitate.
 bdgbfvf
Descrieti-ne pe scurt procesul de creatie in atelierul Bocache&Salvucci.
După alegerea modelului şi a pielii, următorul pas este masurarea. Masurarea se face la ambele picioare, în scopul de a identifica orice nevoi speciale legate de conformatie  şi postura: acest lucru este crucial, deoarece pantofii noastri sunt nu numai frumosi, dar de asemenea si  foarte confortabili.
 bfsfvsv
Dupa masurare este realizat calapodul a carui formă, se bazează pe modelul selectat anterior de către client si mai ales pe masuratori. Taierea pielii se efectueaza cu un cuţit special,  pielea fiind apoi cusuta si intinsa manual pe calapod. Pe calapod, pantofii rămân cel puţin o săptămână  deoarece pielea va trebui să se adapteze perfect.
 hadsfhahfd
Pantoful  făcut de mână trebuie să fie apoi probat de către client, la fel ca un costum bespoke. Această fază este foarte delicata;  în plus faţă de definirea oricaror modificări structurale necesare si a  gradului de satisfacţie al clientului (confortul) se poate observa si forma finala a pantofului. Dupa acest pas se procedeaza la coasere a talpii si la operatiile de finisare finala (lustruire manuala etc).
 avsfdvas
 Care este timpul de asteptare pentru un pantof  Bocache&Salvucci?
Timpul de aşteptare pentru a obţine pantofii nostri sunt, în medie, şase săptămâni. Pretul este determinat de tipul de lucratura si binaneteles de pielea utilizata.
 dgbdfvbs
Putem spune ca pantoful  Bocache&Salvucci  este manufacturat integral?
Da. Pantofii noştri sunt realizati în întregime de mână, chiar daca beneficiem de ajutorul masinilor in unele faze cum ar fi fabricarea calapodului sau lustruirea.
Shoemakeri preferati?
Nu am un shoemaker preferat. Stimez insa pe toti aceia care manufactureaza pantofi  si mai ales transmit mai departe mestesugul si pasiunea lor.
Puteti sa imi descriteti un eveniment recent de care sunteti mandru?
Am fost privilegiati să participam la un eveniment organizat de către Ambasada Italiei la Moscova, cu ocazia a 150 de ani de la fondarea Republicii Italiene, eveniment  dedicat produselor si serviciilor de excelenta in Italia. Sunt mândru să fi fost parte din acest grup de firme evaluate si apreciate în întreaga lume pentru calitatea si valoarea muncii lor.
 bsfsvds
Dintre creatiile personale aveti un “copil” preferat?
Ne iubim in mod egal toti pantofii creati. Sunt ca si copii nostrii, nu putem face diferente.
 avsfdvas
Cum va definiti ca stil?
Stilul nostru este o reinterpretare a clasic, simplu dar niciodata plictisitor. Admiram personajele icon care scris  istorie in  eleganta masculina, cum ar fi Fred Astair, Giovanni Agnelli, Valentino Garavani.
 cSCsc
Ce planuri de viitor aveti ?
Pentru viitor dorim să extindem activitatea noastră pe piata produselor de excelenta.  Obiectivul este de a ne consolida prezenţa noastră pe piata pantofilor bespoke la nivel mondial acordand o atentie deosebita tarilor  “in crestere” din Europa de Est  cat si Turciei.
N.B. Interviul a fost dat de dl. Bocache in limba italiana, traducerea apartinandu-mi. Precizez ca nu sunt un vorbitor fluent de italiana. Sper insa ca va va placea.
Fotografii: Gian Luca Bocache
    downloadfilmterbaru.xyz nomortogel.xyz malayporntube.xyz